Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Versnellen, niet vertragen
Stilstand is achteruitgang, is de gedachte achter de recente brandbrief van de Maatschappelijke Alliantie aan premier Schoof.
CO2-emissie bij thermisch verzinken fors omlaag
Verzinkerijen bereiken nu al doel CO2-emissiereductie.
CBAM onder vuur
Het CBAM werkt nog allerminst effectief, oordeelt de Europese vereniging voor staalproducenten Eurofer.
Stel circulair slopen verplicht
Vijf organisaties bepleiten wettelijke verankering van circulair slopen.
Intentieverklaring Duurzame bruggen en viaducten ondertekend
Rijkswaterstaat en de provincies Gelderland, Noord-Holland, Utrecht en Zeeland ondertekenen Intentieverklaring Duurzame bruggen en viaducten.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.

Tool milieuwinst met hoge-sterktestaal BmS

Tool Milieuwinst met hoge-sterktestaal (versie 1.0) geeft zicht op mogelijke milieubesparingen bij de keuze van een hogere staalsoort voor de middenkolom(men) in een gangbare bedrijfshal. Na invoer van de kolomgegevens volgt een kort milieuprofiel van de kolom in de hogere staalsoort S355 of S460 en van dezelfde kolom in het gangbare S235. Elk milieuprofiel omvat het eigen gewicht van de kolom (in kg per m1), de carbon footprint (CO2-uitstoot, per m1) en de schaduwkosten (in Euro’s per m1). De schaduwkosten, bekend van de MMG-bepalingsmethode in NEN 8006, staan voor de verwachte financiële investeringen om negatieve milieueffecten van een product- of materiaalkeuze ongedaan te maken.

De tool vat de mogelijke milieuwinst bij een kolom in de hogere staalsoort t.o.v. S235 samen in een percentage (bijvoorbeeld: milieuwinst kolom S355 = +32%).

De milieubelasting van de kolom wordt berekend over de gehele levensduur (exclusief de gebruikfase van het gebouw). De tool gebruikt de nieuwe MRPI-data van constructiestaal (2012) die zijn verwerkt in de Nationale Milieudatabase en vijf MRPI-bladen.

De tool is gratis beschikbaar op www.dutchhall.nl.

• Naar de tool milieuwinst met hoge-sterktestaal