Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Een beter milieu begint met staal

Statistical Review of World Energy: 2023, duaal duurzaam
De winning van energie uit duurzame bronnen (zon en wind) is wereldwijd met 13 procent gestegen, zo wordt duidelijk uit de ‘Statistical Review of World Energy’. Minder positief is dat ook het energiegebruik én de uitstoot van CO2 als gevolg van energiegebruik op aarde flink is toegenomen.
Nu ook in Nationale Milieudatabase: staalframebouw
De nieuwe verklaring vertegenwoordigt frames van koudgevormde staalprofielen met wanddikten (plaatdikten) van 1–2 mm.
Windparken gezamenlijk ontmantelen
Sif Decom en Ballast Nedam gaan samen de ontmanteling van verouderde fundaties van offshore windparken aanpakken.
Personeelstekort sta-in-de-weg naar klimaatneutraal in 2050
Het doel om de gebouwde omgeving van Nederland per 2050 klimaatneutraal te hebben, is ‘realistisch niet haalbaar’, stelt het EIB.
Bouwemissietool gelanceerd
TNO introduceert de TNO Bouwemissietool, een zelf ontwikkelde rekentool voor snel inzicht in schadelijke emissies bij uitvoering bouwprojecten.

Tool milieubelasting middenkolom BmS

Deze gratis webtool op www.dutchhall.nl bepaalt de milieubelasting van de middenkolom(men) van een (bedrijfs)hal in een vooraf gekozen staalsoort. In het invoerveld worden het profieltype, de kniklengte van de kolom, de gewenste staalsoort en de (centrische) belasting op de kolom opgegeven. Het resultaat is een verkort milieuprofiel van de kolom in S235, S355 of S460, bestaande uit het gewicht in kg/m1, de carbon footprint in kg CO2/m1 en de schaduwkosten in Euro's/m1. Ook de doorsnedeklasse en de unity check worden vermeld. Door de berekening óók voor één of meer andere staalsoorten te laten uitvoeren, zijn de verschillen in milieuprestaties tussen de alternatieven naast elkaar te leggen.

Net als de verwante tool Milieubelasting gevelkolom BmS zet Milieubelasting middenkolom de MRPI-data van constructiestaal (2012) uit de Nationale Milieudatabase in. Deze data betreffen de milieueffecten en scores op milieuthema's over de gehele levensduur van het staal, van grondstoffenwinning tot en met demontage, recycling en hergebruik.